Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad: Batı’nın Suriye’nin işlerine karışması teröristlerin yararına

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, "ABD’nin öncülüğünde hareket eden Batı ülkelerinin Suriye’nin işlerine karışmasının teröristlerin yararına olduğunu" söyledi.

Dış Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, "ABD’nin öncülüğünde hareket eden Batı ülkelerinin Suriye’nin işlerine karışmasının teröristlerin yararına olduğunu" belirtti.

Sputnik'in Suriya Al-En sitesinden aktardığına göre Esad, başkent Şam’da Baas Partisi Merkez Komitesi’ Genel Kurulu’nda yaptığı konuşamada Batı’nın Suriye’ye müdahalesinin "teröristlerin işine yaradığını" belirterek "Bu müdahale her zaman Suriye ordusu teröristlere karşı zafer kazandığında yapılıyor. ABD’nin Şayrat üssünü vurması da militanların Hama’da yenilgiye uğratılmasından sonra gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

"Düşman ülkeler, dini fanatik olan Vahhabileri ve Müslüman Kardeşler'den aşırıcıları Suriye'ye karşı kullanıyor’ diyen Esad, bu ülkelerin amaçlarının "Suriye’nin ulusal doktrinine saldırmak olduğunu ve başarılı olamayacaklarını" belirtti.

"Suriye’nin en ücra köşesindeki teröristler temizlenene kadar terörle mücadeye devam edeceklerini" vurgulayan Esad "Bu arada Batı’nın Suriye’nin bölünme senaryolarına karşı koymaya ve ateşkes politikasına uymaya, Astana ve Cenevre’de Suriye topraklarındaki kanlı politikanın durdurulmasına yönelik süreçlerde yer almaya devam edeceğiz” dedi.