Soyuz'un fırlatılışında kaza, mürettebat hayatta

Kozmonot Ovçinin ve astronot Hague'ı Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyan Soyuz roketinin fırlatılışı sırasında kaza meydana geldi. Rusya kazanın ardından tüm insanlı uzay mekiği fırlatılışlarını durdurdu.

Dış Haberler

Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ile NASA’dan astronot Nick Hague’i Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyan uzay mekiği Soyuz MS-10’un fırlatılışı sırasında kaza meydana geldi. Rusya kazanın ardından tüm insanlı uzay mekiği fırlatılışlarını durdurdu.

Sputnik’e konuşan bir kaynak, kazada Ovçinin ve Hague’ın kurtulduğunu ve muhtemelen Kazakistan’a acil iniş yaptıklarını aktardı.  

Kazayla ilgili NASA’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Arama ve kurtarma ekipleri Soyuz mürettebatıyla temas kurduklarını ve mürettebatın iyi durumda olduğunu bildirdi. Ekipler iniş bölgesine gidiyorlar” denildi.

Rus ordusundan yapılan açıklamada mürettebatı aramak için Kazakistan havalimanlarından 4 helikopterin bölgeye gönderildiği belirtildi.

Kurtarma ekiplerinin Soyuz FG roketine bağlı Soyuz MS-10 uzay mekiğindeki arızanın ardından paraşütün iniş yaptığını gördükleri belirtildi. Fırlatmadan birkaç dakika sonra canlı yayın kesilmişti.