soL HD | İsrail ve Filistin'de sokağın nabzı: Halklar öfkeli ve kaygılı

Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler ve Tel Aviv'de yaşayan İsrailliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü resmi olarak İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını yorumladı.

soL HD

Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü resmi olarak İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Tel Aviv'de yaşayan İsrailliler ise, kararı olumlu bulmalarına karşın bölgeye getireceği zararlar konusunda kaygılarını dile getirdi.

TEL AVİV YENİ BİR SAVAŞTAN KAYGILI

Bir Tel Aviv sakini Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu, fakat şiddetli tepkilerden korktuğunu ekleyerek Trump'ın konuşma zamanlamasının yanlış olduğunu söyledi. Başka bir sakin, Trump'ın kararını “Filistinlilerin kendi ülkesine sahip olma hakkını yok sayan siyasi bir demeç” olarak tanımlayarak, aynı şekilde şiddet ve “yeni bir savaş” korkusunu dile getirdi.

soL HD tepkilerin derlendiği videoları paylaşıyor.

Trump, Çarşamba günü Washington DC'den canlı yayımlanan açıklamasında Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı ve ABD büyükelçiliğini Tel Aviv'den taşıma sürecini başlattı.

Trump'ın açıklaması dünya liderleri tarafından Ortadoğu'da barış sürecine zarar vereceği belirtilerek kınandı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve kabinesindeki birtakım bakanlar diğer ülkelere ABD hükümetini örnek alarak elçilikleri kutsal şehire taşıma çağrısı yaptı.