Sina operasyonlarını yürüten Mısırlı generale süikast düzenlendi

Mısırlı askeri yetkililer, General Adel Rajaei süikastinin Mısır ve cihatçı gruplar arasındaki mücadelede yeni bir aşamayı işaret ettiği ifade etti.

Kuzey Sina'da IŞİD'e karşı askeri operasyonlar sürdürmüş olan Adel Rajaei Kahire'deki evinde öldürülmüştü. Rajaei komutasındaki birlikler aynı zamanda Mısır'dan Gazze'ye giden tünelleri de yıkıyorlardı. Aralarında Rajaei'nin eşinin de bulunduğu görgü tanıkları, Kahire yakınlarındaki evinde tanımadıkları kişilerce Rajaei'nin sıkıştırıldığı aktardı. Aracına doğru giderken açılan ateş sonucu Rajaei hayatını kaybetti.

Generalin eşi Samai Zain el Abidin, plakasız bir motorsiklet ile olay yerinden uzaklaşan saldırganın yüzünü görebildiğini ifade etti. Samai Zain el Abidin Mısır'daki selefi gruplara, Müslüman Kardeşlere tepkili olmasıyla bilinen bir savaş muhabiri.

Yetkililer yaptıkları açıklamalarda saldırının gerçekten Mısır'ın Sina yarımadasındaki operasyonlarına bir yanıt olması durumunda Mısır ve IŞİD arasındaki çatışmada başka bir aşamaya geçildiğini göstereceğini ifade ettiler. Bugüne kadar saldırılar bölgedeki polis ve askeri birliklere yönelik olmuştu. Yüksek rütbeli bir askeri yetkilinin Kahire yakınlarında öldürülmesinin kapsamlı bir araştırmanın yapılmasını gerektireceği ifade edildi.