Selfi fetvası: İslam'a uygun değil!

Pakistan ve Hindistan'daki müslümanlar üzerinde etkili olan siyasal islamcı Darul Ulum Deoband adlı bir islam okulu, sosyal medyada paylaşılan selfi (özçekim) paylaşımlarının İslam'a uygun olmadığını yönünde fetva verdi.

Hindistan ve Pakistan'daki müslümanlar üzerinde etkili olan Darul Ulum Deoband adlı bir İslam okulu, bir selfi (özçekim) fetvası verdi. Fetvaya göre sosyal medyada selfi paylaşımları İslam'a uygun değil.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Darul Ulum Deoband'ın çekilen selfilerin sosyal medyadan paylaşılmasının İslam dinine uygun olmadığına yönelik fetvasının hem kadın hem de erkekler için geçerli olduğu belirtildi.

Hindistan ve Pakistan'da etkili Deobandi hareketinin okulları olan Darul Ulum Deoband'ın radikal İslamcı ideolojileri temsil ettiği kabul ediliyor. Söz konusu okulların en bilinen destekçileri arasında "Molla Ömer" olarak tanınan Taliban lideri Muhammed Ömer de yer alıyor.

Alman gazateci ve Afganistan uzmanı Willi Germund, 2010 yılında yayımladığı "Allah'ın misyonerleri" adlı kitabında Deobandi hareketinin hızlı şekilde yayıldığına dikkat çekmişti.

Germund kitabında, Deobandi hareketinin yaymaya çalıştığı cihat fikrinin sadece Pakistan ve Hindistan ile de sınırlı olmadığını vurgulamıştı.

Söz konusu hareketin üyelerinin artık Avrupa'da camileri olduğunu belirten Afganistan uzmanı, hareketin çoğunluğu Müslüman olan Bangladeş, Malezya ve Endonezya gibi ülkelere de etkisinin yayıldığını belirtmişti.