SDG Sözcüsü: ABD, Suriye'de kalacak; yardımları bedava vermiyorlar

SDG Sözcüsü Talal Silo, ABD'nin IŞİD yenildikten sonra da onyıllarca Suriye'de kalacağını söylerken, "[Bize] yardımları bedava vermiyorlar" dedi.

Dış Haberler

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Rakka operasyonu sürerken, Rakka'dan sonra Rojava'daki Amerikan askeri varlığının ne olacağı tartışılmaya devam ediyor.

Reuters'e konuşan SDG Sözcüsü Talal Silo, Rojava'daki Amerikan askeri varlığının kalıcı olacağının sinyallerini verdi.

ABD'nin Suriye'de IŞİD yenildikten sonra da kalmakta "stratejik çıkarları" olduğunu söyleyen Silo, Rojava ile ABD arasında uzun vadeli askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmaların olacağına inandığını kaydetti.

ABD'nin yakın zamanda, bir askeri havaalanı inşa etmek için bir bölgeyi güvenlik altına almayı istediğini söyleyen Silo, "Bunlar daha başlangıç. Desteği ayrılmak için vermiyorlar. Amerika tüm bu desteği bedava vermiyor" dedi.

Suriye'nin ABD'nin bölgedeki kuvvetleri için yeni bir üs haline gelebileceğini iddia eden Silo, "Burada, onların Türkiye'deki üssüne bir alternatif olabilir" diyerek, Rojava'daki üslerin İncirlik'e alternatif olabileceğini savundu.

ABD'nin Rojava'da bilinen 7 askeri üssü bulunuyor. Ancak Silo, ABD'den hâlâ kamuoyu önünde açık siyasi destek beklediklerini belirtti.