Sandıklar kapatıldı... İspanya Başbakanı: Katalonya'da bugün referandum yapılmadı...

Polislerle çıkan çatışmalarda 844 kişinin yaralandığı Katalonya'da referandum sandıklarının kapatıldığının açıklanmasının ardından konuşan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, polislere teşekkür etti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bugün Katalonya'da gerçekleştirilen referanduma ilişkin, "Bugün Katalonya'da hiçbir bağımsızlık referandumu gerçekleşmedi" şeklinde konuştu. 

Sputnik'in haberine göre, Rajoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Katalonya'da bugün bir bağımsızlık referandumu yapılmadı. Bugünkü referandum, yasalara ve demokrasiye aykırıydı. Katalanların çoğu referanduma katılmak istemedi. Polise görevini metanet ve sükûnetle yerine getirdiği için teşekkür etmek istiyorum. Ben de görevimi yerine getirdim ve yasaları uyguladım. Mümkün olan en kısa sürede yeniden uyum içinde hareket etmemiz gerek.

Öte yandan Katalonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugünkü bağımsızlık referandumu nedeniyle İspanyol polisinin bağımsızlık yanlısı Katalanlara müdahalesi sonucu en az 844 kişinin yaralandığı duyuruldu.

SEÇİM SANDIKLARI KAPATILDI

Katalonya hükümeti sözcüsü Jordi Turull, seçim sandıklarının kapatıldığını duyurarak oyların sayılmasının bir süre alacağını belirtti.