Şam’dan anayasa taslağı haberine yalanlama

Suriye Cumhurbaşkanlığı, basında yer alan ve Rusya'nın hazırladığı söylenen yeni Anayasa taslağı iddiasını yalanladı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı, Rusya’nın Suriye için yeni bir anayasa hazırladığına dair haberleri yalanladı.

YDH'nin aktardığına göre Lübnan basınında Rusya’nın Suriye için bir anayasa taslağı hazırladığı belirtilmiş ve Suriye hükümetinin taslak üzerinde çalışmalar yaptığı iddia edilmişti.

Yeni anayasa taslağına dair haberlerin ardından kamuoyunda ve medyada birçok yorumun yapıldığına değinen Suriye cumhurbaşkanlığı, Suriye’ye sunulmuş herhangi bir anaysa taslağının bulunmadığını belirtti ve bu konuda basında yer alan haberlerin asılsız ve değersiz olduğu vurgulandı.

Suriye’ye dışarından bir anayasa sunulmasının söz konusu olamayacağını belirten Suriye Cumhurbaşkanlığı, yeni anayasanın Suriyeliler tarafından hazırlayacağını ve Suriye halkı tarafından onaylanmak üzere referanduma sunulacağını ifade etti ve “bunun dışındaki hiçbir şeyin değeri ve anlamı olmayacaktır” ifadesine yer verdi.

İddia olunan Anayasa taslığında Suriye Arap Cumhuriyeti'nin adının Suriye Cumhuriyeti olarak değiştirileceği, yerel yönetimlerin gücünün artırılacağı ve "serbest piyasa"nın güvence altına alınacağı vurgulanıyordu.