Şam’da intihar saldırısı

Nusra Cephesi bugün Şam’ın merkezinde bulunan Rukn el-Din mahallesinde intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda bir kişi öldü, beş kişi yaralandı. Üst düzey bir subayın da saldırıda yaralandığı iddia ediliyor.

Dış Haberler

El Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi bugün Şam’ın Rukn el-Din mahallesine bir intihar saldırısı düzenledi. Uzun süredir intihar eylemlerine sahne olmayan Şam merkezi, bugün bu kanlı eylemle sarsıldı.

Saldırıda, intihar eylemcisi haricinde bir kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bu arada “muhalif” gruplara yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda Suriye ordusundan üst düzey bir askerin yaralandığını öne sürdü.

İddiaya göre motosikletli intihar bombacısı, mahalleden ordunun ikmal ve mühimmat işleri sorumlusunun aracının geçtiği sırada aracın yanında kendini patlattı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, subayın saldırı sonucunda yaralandığını öne sürerken, Suriye ordu kaynakları iddiayı doğrulamadı.