Salih Müslim: AKP'den emir alan Kürtler oldukça birliktelik sağlanmaz

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye'deki gelişmeleri, Türkiye-Suriye sınırındaki hareketliliği değerlendirdi. Müslim, "AKP'den talimat alan Kürtler oldukça bu birliktelik sağlanamaz. Özgür olan insanlar karar verebilir, özgür olmayanlar karar veremez" dedi.

DHA

Amerika'nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'nin Suriye sınırında tampon bölge oluşturma ihtimallerini değerlendirdi. 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslüm, Türkiye'nin Suriye'ye girmek için sınıra asker yığdığını, ancak bölgesel konjonktürün buna müsait olmadığını iddia etti. Müslim, "Gerçi Türk askerleri de pek girme taraftarı değil. Daha önce de sınıra asker yığmışlardı ama ben gireceklerini tahmin etmiyorum. Uluslararası güçler ve Rusya müsaade etmez ise Türkiye giremez" dedi.

'AKP'DEN TALİMAT KÜRTLER OLDUKÇA...'
Devlet olmadıklarını, bu nedenle de bazı ülkelerle anlaşma imzalama veya söz verme durumunda olmadıklarını Müslim, "Biz Suriye'nin bir parçasıyız. Suriye'nin sorunları çözülürse bizimle ilgili sorun da çözülür. Çalışmalarımız ve yaptıklarımız buna yöneliktir. Bizim sorunumuz Suriye'nin içindedir, Suriye'nin dışında değil. Yani biz Kürtler olarak kalkıp birileri ile anlaşma imzalamayız ve onlardan bir şey isteyemeyiz" dedi. 

Müslim, Suriye Kürtlerinin bütünlüğünü ve birlikteliğini herkesin istediğini kaydederek, "Ama AKP'den talimat alan Kürtler oldukça bu birliktelik sağlanamaz. Özgür olan insanlar karar verebilir, özgür olmayanlar karar veremez" ifadelerini kullandı.