Sağcı parti site açtı, öğrencilerden muhbirlik yapmalarını istedi: Solcu öğretmenleri bize bildirin

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisi, internet sitesi açarak öğrencilerden öğretmenlerine karşı muhbirlik yapmalarını istedi. AfD, okullarda 'sol ideolojik program' öğretildiğini öne sürüyor.

Dış Haberler

Almanya için Alternatif partisi, öğrencilerden "siyasi görüşlerini açıklayan" öğretmenlere karşı muhbirlik yapmalarını istedi.

Baden-Württemberg eyaleti için açılan internet sitesinde, öğrencilerden aşırı sağcı AfD'yi eleştiren öğretmenlerini ihbar etmeleri isteniyor.

Eylül ayında Hamburg için benzer bir site açan AfD, okullarda "sol ideolojik program" öğretildiğini iddia ediyor.

'ÇOCUKLARIN MUHBİR OLMASINI DESTEKLİYORLAR'

Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley, bunun "diktatörlerin yöntemi" olduğunu ve AfD'nin "demokrasiyi kısıtlamaya çalıştığını" söyledi.

Sol Parti'den Helmut Holter'se AfD'nin metodunu Nazi Almanyası'na benzeterek, "AfD'nin burada desteklediği şey çocukların muhbir olması ve öğretmenlerini karalaması" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLER AfD'NİN KAYGILARI İÇİN KULLANILIYOR'

Eğitimciler de AfD'nin öğrencilere yönelik adımına tepki gösterdi.

DPA'ya konuşan Hamburglu okul sözcüsü Peter Albrecht "Öğrenciler AfD'nin kaygıları için tek taraflı olarak araç haline getiriliyor ve muhbire dönüştürülmek isteniyor" dedi.

Albrecht, okullarda öğretmenlerin tarafsızlığıyla ilgili konuların okula bildirilebileceğini, ancak AfD'nin öğrencileri kullanmak istediğini söyledi.