Sağ Sektör: Biz yasadışı değiliz ki...

Ukraynalı faşist Sağ Sektör Sözcüsü Artem Skoropadski, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun yasadışı silahlı oluşumların silahsızlandırılmasıyla ilgili sözlerin kendileri için geçerli olmadığını savundu.

Dış Haberler

Ukrayna'nın Donbass bölgesinde bağımsızlık yanlısı milislere karşı ordunun yanında savaşan faşist Sağ Sektör'den, "silahsızlanma" kararına ilginç bir itiraz geldi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Sağ Sektör Sözcüsü Artem Skoropadski, "Pyotr Poroşenko'nun açıklaması, yasadışı silahlı oluşumlara yönelik. Biz, yasadışı silahlı oluşum değiliz. Yasadışı silahlı oluşum, haydutlardır. Biz ise Ukrayna'nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü koruyan gönüllü kolorduyuz. Bu nedenle bu açıklama hiçbir şekilde bizimle ilgili değil" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin toplantısında, güvenlik güçlerinin ülkedeki tüm yasadışı silahlı oluşumları silahsızlandırması gerektiğini söylemişti.

Öte yandan, Russia Today'in haberine göre, Sağ Sektör Poroşenko'yu bütün birliklerini "gerektiği takdirde" Kiev'e göndermekle tehdit etti.

]

Artem Skoropadski, Donbass'ta 2 birliklerinin bulunduğunu, ancak Ukrayna'nın her tarafına dağılmış yedef 18-19 birliklerinin daha bulunduğunu söyledi.

Bu birliklerin cepheye gitmek için eğitim aldığını ve hazırlandığını belirten Skoropadski, gerekli gördükleri takdirde istedikleri yerde konuşlandırabileceklerini vurguladı.

Sözcü, Kiev yönetiminin kendileriyle silahlı bir karşı karşıya gelişi zorlaması halinde, birliklerin harekete geçmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Başka bir sözcü Andrey Şaraskin de, birliklerin Donetsk'teki mevzilerini terk ederek "üslerine döndüğünü" söyledi. Sözcü, Ukrayna çağında 10 bin "aktivist"in Kiev'le yaşanan gerginlik nedeniyle mobilize olduğunu ileri sürdü.