Saddam'ın idamını gerçekleştiren isim konuştu: 'Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm' dedi

Irak eski Milli Güvenlik Müsteşarı Rubayi, Irak'ın işgali sonrası idam edilen Irak'ın eski cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Irak eski Milli Güvenlik Müsteşarı Rubayi, Saddam Hüseyin'in idamının 10. yılında açıklamalarda bulundu. "Saddam'ı kapıda karşıladım. Bizimle beraber hiçbir ABD'li ya da yabancı kişi içeri girmedi" diyen Rubayi, "Ceket ve beyaz gömlek giyen Saddam, çok normaldi, panik değildi ve üzerinde hiçbir korku belirtisi yoktu. Saddam'ı idam  kararının okunması için yargıcın odasına götürdüm. Kararı duyunca 'Amerika'ya  ölüm', 'İsrail'e ölüm', 'Fars-i Mecusilere ölüm' ve 'Yaşasın Filistin' sloganlarını attı" diye konuştu.

Saddam Hüseyin'in idam edildikten sonra cesedini ABD uçağıyla  Bağdat'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'de bulunan dönemin  Başbakanı Nuri el-Maliki'nin kaldığı eve götürüldüğü bilgisini paylaşarak,  şunları anlattı:

Uçak dostlarla dolu olduğu için cesedin bulunduğu tabutu yere koyduk ve Maliki'nin evine götürdük. O da (Maliki) bizi tebrik etti. Saddam'ın idam  edilme süreci Maliki ile dönemin ABD Başkanı George W.Bush arasında geçen bir görüntülü görüşmeyle başladı. Bush, Maliki'ye 'bu caniyi (Sadadm'ı) ne yapacaksınız' diye sorunca, Maliki, 'idam edeceğiz' dedi. Bush'da bunun üzerine  elinin baş parmağını kaldırarak onaylamış oldu.