Rusya'dan Yunanistan'a nota

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak nota verdi. Notanın gerekçesi Atina'nın iki Rus diplomatı sınırdışı etmesi ve diplomat olmayan iki Rus vatandaşa ülkeye giriş yasağı getirmesine dayanıyor. Yunanistan söz konusu dört kişiye yönelik yaptırımları Yunan yetkililere rüşvet vermeye kalkışmaları ve Makedonya'nun NATO'ya üye…

Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas'ı bakanlığa çağırarak Atina'nın Rus diplomatlara yönelik tutumu nedeniyle alınacak önlemler hakkında nota verdi.

Sputnik'in haberine göre Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas'ı bakanlığa çağırdığını açıklayan Rus Dışişleri, Atina'nın geçen ay Rus diplomatik görevlileri ve vatandaşları hakkında aldığı dostça olmayan kararlara yanıt olarak alınan simetrik önlemlere ilişkin notayı kendisine iletti.

İKİ SINIRDIŞI, İKİ GİRİŞ YASAĞI

Yunan hükümeti, Temmuz'da iki Rus diplomatı sınırdışı etmiş ve diplomat olmayan iki Rus vatandaşına ülkeye giriş yasağı getirmişti. Bunu, sözkonusu kişilerin Yunan yetkililere rüşvet vermeye kalkıştıkları ve Makedonya'nın NATO'ya üye olmasına izin verecek anlaşmanın bozulması için çalıştıklarına dair iddialarla gerekçelendirmişti.

LAVROV ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Moskova bu iddiaları reddederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Eylül'de Yunanistan'a yapmayı planladığı ziyareti iptal etmişti.