Rusya'dan 'siyah duman' açıklaması

San Francisco kentindeki Rus konsolosluğundan çıkan dumanlara ilişkin Rusya'dan açıklama geldi. Açıklamada dumanların "koruma" tedbirlerinden kaynaklandığı duyuruldu.

ABD'nin boşaltılmasını istediği San Francisco kentindeki Rus konsolosluğunun bacasından siyah dumanların çıktığı görüldü.

Sputnik'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova dumanın binayı 'koruma' amaçlı tedbirlerden kaynaklandığını açıkladı.

'BİNAYI KORUMAK İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR'

Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Binayı korumak için önlemler alınıyor. Bunlar pencereleri kapatmak, perdeleri çekmek, ışıkları söndürmek, kapıları kilitlemek, çöpü dışarı atmak, ısıtıcıyı kapatmak ve daha fazlasını içerebilir" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı iki ülke arasında yaşanan gerilimlerin ardından San Francisco'daki Rus Konsolosluğu'nun ve New York ile Washington'daki 2 diplomatik tesisin boşaltılmasını talep etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD güvenlik servislerinin yarın görevlilerin evleri dahil olmak üzere, diplomatik misyonlarda arama yapacağını bildirmiş ve bunun uluslararası hukuka ve diplomatik usule aykırı olduğunu duyurmuştu.