Rusya'dan 'S-400' açıklaması: Türkiye'ye teslimatı hızlandıracağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla yaptığı ortak basın toplantısında S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatıyla ilgili konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin ilk teslimatını hızlandıracağız" açıklamasında bulunurken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "Ne kadar erken alırsak o kadar iyi" yanıtını verdi.

Moskova'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı'nın ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Moskova'da ortak basın açıklaması düzenledi.

Lavrov, "Türk partnerlerimizin ricasına olumlu karşılık veriyoruz. S-400 hava savunma sisteminin, Türkiye'ye teslimatının süresini hızlandıracağız. Türk mevkidaşım Çavuşoğlu, Ankara ve Washington'ın Suriye konusundaki temasları konusunda beni bilgilendirdi" dedi.

Suriye'yle de ilgili konuşan Lavrov, "ABD, Suriye'de sonsuza kadar olmasa bile uzun süre kalmak için, buradaki yerini sağlamlaştırmak istiyor ve bu ülkenin parçalanmasına yardımcı olmak istiyor" ifadelerini kullandı.