Rusya'dan Mısır'daki vatandaşlarına uyarı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda gerçekleşen saldırı dolayısıyla ülkede bulunan Rusya vatandaşlarını 'uyanık olmaları' ve 'terör tehlikesinin yüksek olduğu bölgeleri ziyaret etmekten kaçınmaları' konusunda uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda gerçekleşen kanlı saldırının ardından ülkede bulunan vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Bakanlığın konuyla ilgili açıklamasında ayrıca Moskova'nın ''terör ve aşırıcılığa karşı yürütülen kararlı mücadelede Mısır yönetimi ve halkıyla tamamen dayanışma içinde olduğuna'' vurgu yapıldı.

Rus Dışişleri, "Ölenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunarız, yaralılara ise acil şifalar dileriz. Teröristlerin halkı korkutmayı, dost Mısır halkına korku ve geleceğe güvensizlik aşılamayı başaramayacaklarından eminiz" dendi.

Açıklamada ayrıca Rusya'nın terör tehdidine etkili bir şekilde karşılık verilmesi konusunda Mısır ve uluslararası toplumun diğer sorumlu üyeleriyle yapılan işbirliğin genişletilmesine hazır olduğu ifade edildi.

Daha önce Kuzey Sina bölgesinin başkenti Ariş'e 40 kilometre mesafedeki Bir el Abed kasabasının Ravda camisinde cuma namazı kılanlara bombalı ve silahlı saldırı düzenlendiği, olayda 235 kişinin hayatını kaybettiği, 130'dan fazla kişinin de yaralandığı bildirilmişti.