Rusya'dan ilginç iddia: İsrail, Suriye ordusunu değil, El Nusra'yı vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail uçaklarının Golan'da Suriye ordusunu değil El Nusra'yı vurduğunu iddia etti. Suriye ordusundan kaynaklar, saldırıya uğradıklarını açıklamıştı.

Dış Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, İsrail uçaklarının Golan Tepeleri'nde vurduğu tankların Suriye ordusuna değil Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanlarına ait olduğunu iddia etti.

Sputnik'e konuşan kaynak, "İsrail Hava Kuvvetleri'nin cumartesi günü Golan Tepeleri'nde düzenlediği saldırıda Fetih el Şam'a ait zırhlı araçlar vuruldu. İsrail uçakları, ateş açılan bir noktayı hedef aldı. Hava saldırısı sonucunda teröristlere ait iki tank ve ağır silahlar imha edildi" ifadelerini kullandı.

Yetkili, dün yaşanan bu gelişmenin, militanların, İsrail ile Suriye orduları arasında çatışmayı kışkırtmaya yönelik ilk girişimi olmadığını da vurguladı.  

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Golan Tepeleri'nde İsrail'in kontrolündeki bölgeye mermi atışlarına misilleme olarak, Suriye ordusuna ait mevzileri ve tankları vurduğu açıklanmıştı.

Suriye ordusuna yakın kaynaklar da benzer yönde açıklama yaparak İsrail'in Suriye ordusunu vurduğunu bildirmişti. Ayrıca yaralı cihatçıların İsrail'e tedavi olmaya götürüldüğü söylenmişti.

İsrail'in bölgedeki cihatçılara sağlık hizmeti verdiği bilinirken, İsrail'in bunun "insani sebeplerle" yapıldığını öne sürüyor.