Rusya'dan ABD'ye 'Taliban' yalanlaması: İstikrarsızlığı Rusya'ya bağlıyorsunuz

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'li Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti'nin Rusya'nın Afganistan'da Taliban ile işbirliğine gittiğine dair iddialarını yalanladı. Bakanlık açıklamasında "olmayan istikrarın sebebini Rusya'ya bağlamak istiyorlar" dendi.

Dış Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı, Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti'nin Rusya'nın Afganistan'da Taliban ile işbirliğine gittiğine dair iddialarını yalanladı.

Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'li generalin Rusya'ya yönelik suçlamalarını 'eleştirmeye dahi değer vermediğini' söyledi.

'OLMAYAN İSTİKRARIN SEBEBİNİ RUSYA'YA BAĞLAMAK İSTİYORLAR'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Konaşenkov, "Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti'nin Rusya'ya yönelik suçlamalar içeren raporu, ciddi bir analiz gerektirmiyor" dedi. Rus komutan, ABD'li generalin Pentagon'un 16 yıl içinde Afganistan'daki istikrarı sağlayamamasının sebebi olarak, 1989'dan bu yana orada olmayan Rusya'yı göstermek istediğini savundu.

Scaparrotti'nin raporundaki çelişkilere dikkat çeken Konaşenkov, ABD'li generalin ifadelerinin "anlaşılmasının zor olduğunu" söyledi.

'SOMUT BİLGİ VE BELGE YOK'

Konaşenkov, "Hiçbir gerçek olay, somut rakam veya belge yok. Yeniden ambalajlanmış eski slogan ve anlamsız suçlamalar. Bu gösteriden başka bir şey de beklenemezdi. Zira kendisini sorgulayan ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain, pek yeterli bir 'Rusya dostu' değil" ifadelerini kullandı.