Rusya'dan ABD'ye 'Suriye'de teröre karşı mücadeleye engel olma' uyarısı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonu ve desteğindeki silahlı muhalefeti, Suriye ordusunun terörle mücadelesine engel olmaması yönünde uyardı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonu ve desteğindeki silahlı muhalefeti, Suriye'nin terörle gerçekleştirdiği mücadelede engel olmamaya çağırdı.

Sputnik'in haberine göre, Konaşenkov, “Suriye’de IŞİD’in sonu yaklaştıkça bu örgüte karşı gerçekte kimlerin mücadele ettiği, kimlerin ise 3 yıldır bu mücadeleyi taklit ettiği ortaya çıkıyor. Bu yüzden eğer ABD başkanlığındaki uluslararası koalisyon Suriye’de terörle mücadele etmek istemiyorsa en azından bunu aralıksız ve etkili biçimde yapanlara engel olmasın” dedi.

Konaşenkov, Suriye ordusuna yönelik en büyük saldırıların Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ABD özeli timlerinin bulunduğu kuzey bölgelerden geldiğini vurguladı. “Rus Hava Uzay Kuvvetleri’nin desteğiyle Suriye hükümet ordusunun taarruz birlikleri son 24 saatte Fıratı geçerek Deyr ez-Zor’un doğusundaki özgürleştirilmiş bölgeyi genişletmeye devam etti. Suriye ordusu, IŞİD’in şiddetli direnişine rağmen Fırat’ın sol yakasındaki 60 kilometrekareden fazla alanı teröristlerden kurtarmayı başardı” ifadelerinde bulundu.