Rusya'da da bir deli var: İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım!

Rusya’nın faşist Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Türkiye karşıtı misilleme önerilerinde kantarın topuzunu iyice kaçırdı, "İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım" dedi.

İstanbul’un nüfusunu dahi bilmediği ortaya çıkan 69 yaşındaki siyasetçi, Moskova radyosuna verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’u yok etmek bizim için zor bir iş değil. İstanbul Boğazı'nın ortasına tek bir atom bombası atarsak, oluşacak 15 metrelik tsunami dalgası şehri 9 milyon insanıyla birlikte yerle bir eder.”

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Jirinovski Rus medyasında "faşist", "palyaço" ve "öcü" lakaplarıyla anılan bir marjinal isim olsa da, Reuters'a göre "Kremlin politikalarının bir hizmetkarı olarak, kamuoyu tepkisini ölçmek için en radikal düşünceleri seslendirmesiyle" tanılıyor.

Bir Türkolog olmakla birlikte, geçmişte Türkler ve Kafkasya halkları aleyhine de konuşmuştu. Son dönemde en büyük tepkiyi, kendisini kızdıran Ukraynalı hamile bir gazeteciye "tecavüz edilmesi gerektiğini" söyleyerek çekti.

Komplo teorilerine de meraklı olan faşist siyasetçinin en çok tepki çeken açıklamalarından bazıları:

* Kuş gribini bitirmek için herkese silah verelim, göçmen kuşları vursunlar.
* Çelyabinsk'e meteor düşmedi, Amerikalılar yeni bir silah denedi.
* Siyasi partileri yasaklayalım, Rus imparatorluğu bayrağını ve marşını yeniden kabul edelim.
* Paris'i yakalım, Berlin'e girelim.