Rusya, Türkiye'nin düşürdüğü uçağın kara kutusunu açtı!

Rusya'ya ait düşürülen uçağın kara kutusu açılarak, uçuş bilgilerine ulaşıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın Türk hava sahasına girmediğini ve Suriye üzerinde düşürüldüğünü bir kez daha söyledi.

Dış Haberler

GÜNCELLEME 9:42

Düşürülen uçağın kara kutusuna dair verilerin 21 Aralık Pazartesi günü yayımlanacağı duyuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırıyı "arkadan bıçaklamak" olarak yorumladığı ve saldırının "teröristlerle işbirliği yapanlar" tarafından gerçekleştirildiğini söylediği biliniyor.

Düşürülen Su-24'ün pilotlarından biri, uçaktan atladıktan sonra bölgedeki cihatçılar tarafından öldürülmüş, diğeriyse kurtarılabilmişti.


 

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, basın toplantısı düzenleyerek Türkiye tarafından düşürülen Rusya'ya ait Su-24 uçağın kara kutusundaki bilgileri aktardı. Rusya ve Suriye'den uzmanlar, uçağın Türk hava sahasına girmediğini ve Suriye üzerindeyken vurulduğunu açıkladı.

Rusya tarafından yapılan açıklamada, uçağın Türkiye için tehlike teşkil etmediği vurgulanırken, Rusya'nın Türkiye'ye karşı bir dizi yaptırım kararı aldığı bildiriliyor.

Bu yaptırımlar arasında Türkiye'den kimi kuruluşların Rusya'daki faaliyetleri yasaklanırken, Rusya'da Türkiye vatandaşlarının çalıştırılmasının da yasaklandığı belirtiliyor. Yasakların 1 Ocak 2016'da devreye gireceği söyleniyor.

Rusya'nın kara kutuyu incelemek için 14 ülkeden uzman davet ettiği, ancak yalnızca Çin Halk Cumhuriyeti ve İngiltere'nin bunu kabul ettiği söyleniyor.