Rusya: Taliban’a destek verdiğimiz yönündeki açıklamalar kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai’nin Moskova’nın Taliban’a destek verdiği yönündeki açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Afganistan Devlet Başkanı Gani'nin Paktiya ziyareti sırasında Rusya'nın Taliban'a destek verdiği yönündeki açıklamasıyla ilgili Afgan medyasında çıkan haberler dikkatimizi çekti. Dost Afganistan'ın liderinin bu tür açıklamalarını kabul edilemez görüyoruz. Afgan yetkililerinin defalarca çeşitli düzeylerde Moskova'ya yönelik bu suçlamaların asılsız olduğunu teyit ettiğini hatırlatalım" ifadeleri kullanıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Moskova'nın aksine tutarlı olarak Kabil'e çok planlı yardım sağladığının altı çizilen açıklamada, Afganistan ulusal güvenlik güçlerinin savaş yeteneğinin güçlendirilmesine yardım yapıldığı ve ülkede en kısa sürede barış ve istikrarın sağlanması amacıyla taraflar arasında diyalogun kurulmasına destek verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Afganistan yönetimini Batı medyasında şişirilen Rusya karşıtı histeriye uymamaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.