Rusya, Suriye'de geniş çaplı bombardımana başladı

Rusya, İdlib ve Humus başta olmak üzere Suriye'deki cihatçılara karşı geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkenin Akdeniz'e gönderilen tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov'daki bombardıman uçaklarının Suriye'nin İdlib ve Humus kentlerinde terörist gruplara yönelik gerçekleştirilen operasyonlara katıldığını açıkladı. Bu, Rusya donanmasının tarihinde bir ilk oldu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği toplantıda, bu sabah İdlib ve Humus'ta IŞİD ve eski ismi Nusra Cephesi olan Fetih eş-Şam'ın mevzilerine yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattıklarını söyledi.

​​Şoygu'nun aktardığına göre operasyonda, Kalibr tipi kruz füzeleri taşıyan Amiral Grigoroviç gemisi, roket sistemleri Bastion ve ülkenin tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov yer aldı. ​

Şoygu, "Amiral Kuznetsov Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'ye 7 adet S-300 füze savunma sistemi konuşlandırdıklarını açıkladı.

Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve savunma yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, "Bildiğiniz gibi (Suriye'de) S-400 sistemi uzun zamandır çalışıyor. Buna ek olarak, fiilen Kıbrıs'a kadar denizden korumanın sağlanması için 7 adet S-300 sistemi konuşlandırdık" ifadelerini kullandı.