Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Ankara’da

Rusya Savunma Bakanı, 14 Şubat’ta Türkiye, İran ve Rusya’nın Soçi’de yapacağı Suriye konulu liderler zirvesi öncesinde Ankara’ya geldi. Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüşen Şoygu, Soçi'deki zirve öncesinde iki ülkenin Suriye'deki eylemlerini koordine etmeyi umduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüşmek için geldiği Ankara'da Putin, Erdoğan ve Ruhani'nin Soçi'de yapacağı görüşme öncesinde iki ülkenin Suriye'deki eylemlerini koordine etmeyi umduğunu söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Şoygu "Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Soçi'de 14 Şubat'ta yapacağı görüşme öncesinde Suriye'deki eylemlerimizi koordine edebilmeyi umuyorum" dedi.

Şoygu'ya göre, 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Rusya ve Türkiye'den askeri uzmanlar, Moskova’da İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde ve Fırat'ın doğusunda “istikrarı arttırmak gibi Suriye'de istikrarla ilgili en önemli konularda koordinasyon sağlamak için” Moskova'da birçok çalışma gerçekleştirdi.

Şoygu "Bugün önemli konular üzerinde anlaşmayı başarabilmemizi umuyorum" dedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar ise iki ülkenin Suriye'de istikrar konusundaki çalışmalarının “çok çok değerli” olduğunu kaydederek "Bölgedeki durumun iyileştirilmesinde çok önemli katkılarımız olduğu görüşündeyiz, dünyanın her yerindeki durumun gelişmesi ve barışın sağlanmasına katkımız olduğundan eminiz" diye konuştu.

Akar ayrıca, bugünkü görüşmenin Moskova'da gerçekleştirilen temasların bir devamı niteliğinde olduğunu, görüşme kapsamında liderlerin zirvesi öncesinde ön çalışmaların gerçekleştirileceğini ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 14 Şubat'ta Soçi'de bir araya gelecek.