Rusya ÖSO ile koordinasyon için İngiltere’den yardım istedi

Rusya’nın İngiltere Büyükelçisi Yakovenko’nun IŞİD’e karşı mücadelede ÖSO ile koordinasyon için İngiltere’den yardım talep ettiği bildirildi.

Dış Haberler

Rusya’nın İngiltere Büyükelçisi Aleksander Yakovenko’nun IŞİD’e karşı mücadelede Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile koordinasyon için İngiltere’den yardım talep ettiği bildirildi.

Rusya’nın Londra Büyükelçilik web sitesinden yapılan duyuruda, “Dr. Yakovenko eğer İngiltere IŞİD’le savaşta Suriye Ordusu ile koordinasyon için ÖSO ile gereken teması sağlamamıza yardımcı olursa Rusya tarafının memnun olacağını belirttiği” aktarıldı. Duyuruda ayrıca Rusya’nın ÖSO’nun Suriye’deki “politik sürece” de dahil olmasını istediği de belirtildi.

Sitede ayrıca Yakovenko ve İngiliz Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Sir. Simon Gass’le Suriye’deki son duruma dair fikir alışverişinde bulunduğu bilgisi yer aldı. Rusya’nın görüşmede Suriye’de terörle mücadelenin Suriye’deki krizin siyasi yollarla çözüme ulaştırılması çabasıyla paralel yürütülmesi gerekliliğini vurguladığı kaydedildi.