Rusya-Mısır askeri işbirliği

Rusya ve Mısır donanmaları Akdeniz’de ortak tatbikat yapacaklar. İki ülke arasında ayrıca anti-terörizm faaliyetlerini ortaklaştırmayı hedefleyen bir askeri işbirliği protokolü imzalandı.

Dış Haberler

Rusya ve Mısır donanmaları, Akdeniz’de ortak tatbikat yapacak. İki ülke anti-terör tatbikatı yapma konusunda da anlaşmaya vardı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Mısır’lı mevkidaşı Sıdkı Suphi’nin geçen yılın askeri işbirliğini değerlendirdikleri ve bu yılki askeri işbirliğinin detaylarını görüştükleri toplantıda karara bağlanan tatbikatlar için tarihler henüz kesinleştirilmedi. Şoguy görüşmede Mısır’ın Rusya’nın Ortadoğu’daki en önemli ortağı olduğunu kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakanların uluslararası ve bölgesel güvenlik konularını da masaya yatırdıkları belirtildi.

İkili tarafından ayrıca bir askeri işbirliği protokolünün de imzalandığı bildirildi. Buna göre Mısırlı askerlerin Rus uzmanlarca eğitilmesi ve anti-terör konularında ortak çalışma için “somut” adımlar atılması gündemde.