Rusya Meclis Başkanı: Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan bombalar soruşturulmalı

Rusya Duma Başkanı Sergey Narışkin, ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye attığı atom bombalarının yeniden tartışmaya açılması gerektiğini söyledi.

Dış Haberler

Rusya Duma Başkanı Sergey Narışkin, 2015'in hem Nürnberg Mahkemeleri'nin, hem de ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasının yıldönümü olduğunu söyleyerek, "insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz" dedi.

Nazi yetkililerinin yargılandığı Nürnberg Mahkemeleri ile iki sivil kente atom bombası atılmasına birlikte atıf yapmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Narışkin, bu başlığın avukatlar ve uluslararası hukuk uzmanları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Narışkin, Japonya'ya atom bombası atılmasının askeri açıdan meşrulaştırılmasının zor olduğunu, çünkü Kızılordu'nun Mançurya'da Japonya'yı yenilgiye uğratmasının ardından, Japonya'nın teslim olmasına karar verildiğini hatırlattı.

Narışkin, binlerce Japon sivilin ölmesine neden olan nükleer saldırının tamamen tehdit amacı taşıdığını söyledi ve "Gelin bu konuya gelecek yıl içinde tekrar dönelim" dedi.