Rusya, Karlov suikastı nedeniyle heyet gönderiyor

Rus heyet, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına dair yürütülen soruşturma nedeniyle Türkiye’ye geliyor.

19 Aralık 2016’da Ankara'da katıldığı bir sergide, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rus heyetle ortak yürüttüğü soruşturma kapsamında, Rus heyetle ortak toplantı yapılacak.

Suikast sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus yetkililerle ortak bir soruşturma yürütmüş, bilgiler karşılıklı olarak paylaşılmıştı. 19 Aralık tarihinde heyetin Türkiye’ye geleceği ve kapsamlı bir değerlendirme toplantısının yapılacağı öğrenildi. Rusya heyetinde savcı, güvenlik ataşesi, Acil Durum Bakanlığı yetkilileri ve adli tıp yetkilileri olacak.

Altıntaş’ın “FETÖ” bağlantısının tespit edildiği iddia edilmiş, içlerinde Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş'ın da bulunduğu 2'si polis, biri polislikten ihraç edilmiş 5 kişi tutuklanmıştı. Bu gelişmeler ışığında savcılık, Altıntaş’ın suikasttan az bir süre önce irtibatta olduğunu tespit ettiği bir kişi hakkında da yakalama kararı çıkarttı. Diğer yandan, bir kişi hakkında da  “FETÖ”nün üst yönetimiyle irtibat sağladığı iddiasıyla tespit edilme işlemleri devam ediyor.