Rusya: IŞİD'in petrolleri Türkiye'den geçiyor, Erdoğan ve ailesinin doğrudan ilişkisi var

Rusya tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in çaldığı Suriye petrollerinin Türkiye'den geçtiği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin petrol ticaretiyle doğrudan ilişkili olduğu söylendi.

Dış Haberler

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoly Antonov, IŞİD'in mali kaynaklarına dair açıklamalar yaptı. Antonov, IŞİD'in petrol ticaretine ilişkin bilgi vererek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin de bu ticaretle doğrudan ilişkili olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın petrol ticaretiyle bağı kanıtlanırsa istifa edeceğine dair sözlerini yorumlayan Antonov, "Erdoğan'ın sözlerinin değerini biliyoruz" diyerek, Erdoğan'ın istifasını amaçlamadıklarını, buna Türkiye'nin karar vereceğini söyledi.

"Erdoğan'ın oğlu"nun petrol ticaretiyle ilişkisinden bahseden Antonov, "Rus gazeteciler Türklerin suçlarını söyleyecek kadar cesurdur" dedi. Sundukları kanıtlara dair konuşan Antonov, "bunların sahte olduğunu düşünüyorlarsa gazetecileri araştırsın" dedi.

Önümüzdeki hafta ilave kanıtlar da sunulacağı bildirilirken, petrol ticaretinin hacminin büyük olduğu ve Deyrizor'dan geçirilen IŞİD petrolünün Batman'daki rafinerilere getirildiği söylendi. Rusya tarafından yapılan açıklamada IŞİD hedeflerini bombalamayı sürdürecekleri de söylendi.

Rusya'nın çektiği görüntülerde, IŞİD'in petrol kamyonetlerinin Türkiye'ye giriş yaptığı ve petrolün 3 ana yol üzerinden getirildiği görülüyor.

Türkiye'ye giren petrol tankeri sayısı 16 bin 260 olarak veriliyor.

 

Antonov şöyle devam etti:

Bizim amacımız Erdoğan’ın istifa etmesi değil, bu Türkiye halkına bağlı.

Batı’da hiç kimse Erdoğan’ın oğlunun yasa dışı petrol ticaretine karışmış olmasıyla ilgilenmiyor. Ama Rus gazeteciler Türkiye’nin suçları hakkında gerçeği söyleyecek kadar cesurdur. Eminim ki şimdi sunduğumuz bu verilerin gerçek olmadığı yönünde tartışmalar yaşanacak.  Eğer bu kanıtların gerçek olmadığını düşünüyorlarsa, bizim bugün gösterdiğimiz yasadışı petrol ticaretinin gerçekleştiği bölgeleri gazetecilere açsınlar.

Bazı durumlarda da IŞİD tankerleri Suriye'nin Türkiye sınırını geçip limanlara gidiyor, petrol buradan işlenmek üzere gemilerle üçüncü ülkelere gidiyor.

Sadece son bir haftada Türkiye topraklarından IŞİD ve El Nusra saflarına 2 bin militan, 120 tonun üzerinde askeri mühimmat ve yaklaşık 250 adet motorlu akışı oldu. Güvenilir istihbarat raporlarımıza göre, Türkiye uzun zamandır ve düzenli biçimde bu tür faaliyetler yürütüyor.

Erdoğan'ın sözlerinin değerini biliyoruz. Türkiye'nin insani yardım görünümünde militanlara silah gönderdiğini ortaya çıkaran Türk gazeteciler Erdoğan'ı yalan söylerken yakaladı. Bunun için de gazetecileri hapse attılar. Erdoğan ve diğer yöneticiler de ne istifa eder ne de yüzlerini çalıntı petrolle sıvasanız bile bunu yaptıklarını kabul eder.