Rusya: IŞİD'e biat eden Dağıstan merkezli hücre lideri öldürüldü

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), IŞİD'e biat eden Dağıstan merkezli bir hücre lideri olan Rustan Aselderov'un öldürüldüğünü duyurdu.

Dış Haberler

Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB'den yapılan açıklamada, "Uluslararası terörist grubu IŞİD'in ‘Kafkasya Vilayeti' kolunun 1981 doğumlu lideri Rustan Magomedoviç Aselderov, kendisine yakın olan dört isimle birlikte öldürüldü" denildi.

Sputnik'in haberine göre Aselderov'un öldürüldüğü polis operasyonunun Dağıstan'ın başkenti olan Mahaçkale'de düzenlendiği belirtildi. FSB'ye göre Aselderov, Aralık 2013'te Volgograd tren istasyonunda 18 kişinin ölmesine sebep olan terör saldırısının düzenleyicilerinden biriydi.

BAĞDADİ TARAFINDAN ‘KAFKASYA VİLAYETİ' LİDERİ OLARAK SEÇİLMİŞTİ

Aselderov, Rus güvenlik servisleri tarafından Dağıstan'daki terör hücrelerinin faal bir üyesi olarak 2007'den beri biliniyordu.

2012'de ‘Kafkasya Emirliği'nin sorumlusu olan Aselderov 2014'teyse IŞİD'e biat eden ilk hücre liderlerinden biri olmuştu. Aselderov 2015'te de IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi tarafından ‘Kafkasya Vilayeti' lideri olarak seçilmişti.

Aselderov ABD Hazine Bakanlığı ve BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım listesinde yer alıyordu.