Rusya Baltık kıyısında askeri yığınak yapıyor

Rusya'nın Baltık kıyısındaki Kaliningrad'da askeri yığınak yaptığı, bölgede bulunan dört askeri noktayı geliştirdiği aktarılıyor.

Dış Haberler

Yeni uydu görüntüleri Rusya'nın Baltık kıyısında bulunan stratejik Kaliningrad'da askeri yığınak yapmakta olduğunu ortaya koydu.

CNN'in eline geçen uydu görüntülerine göre Rusya bölgedeki dört askeri tesisini geliştiriyor. Rusya'nın geri kalanıyla kara bağlantısı bulunmayan Kaliningrad'da silah depolarının ve nükleer silah sığınağının modernize edildiği görülüyor.

40 YENİ SIĞINAK İNŞA EDİLİYOR

Bölgedeki yeraltı sığınağında yoğun faaliyet olduğu gözlemlenirken, 40 yeni sığınağın inşa edildiği belirtiliyor. 18 Temmuz'daki fotoğraflar sığınakların inşa edilmekte olduğunu gösteriyordu, bundan 10 hafta sonra sığınakların tamamlandığı görüldü.

Rusya'nın Primorsk Baltık Denizi'ndeki ikinci en büyük limanı olan Primorsk'ta bulunan askeri deponun kapasitesini artırdığı bildiriliyor.

ASKERİ HAVA ÜSSÜ DE GELİŞTİRİLDİ

Kaliningrad'ın kuzeyinde bulunan Chkalovsk askeri hava üssünün de geliştirildiği aktarılıyor.

Üsse hava araçlarının kötü koşullarda iniş yapabilmesini sağlayacak ekipmanların getirildiği belirtiliyor.

Rus ordusu CNN'in açıklama talebini kabul etmezken, Rusya Kaliningrad'a silah yerleştirmeye hakkı olduğunu savunuyor.

'ABD HAREKET KABİLİYETİNİN SINIRLANMASINDAN ENDİŞELİ'

Habere göre ABD'li yetkililer Rus silah sistemleri sebebiyle NATO'nun hareket kabiliyetinin kısıtlanmasından endişe duyuyor.

Kaliningrad'a yerleştirilen deniz füzeleri, radar sistemleri ve karadan havaya füzeler, NATO'nun bölgede kimi faaliyetler gerçekleştirmesine engel olacak nitelikte.

NATO TATBİKATA HAZIRLANIYOR

NATO güçleri, bu ayn sonlarında Norveç'in Rusya sınırında tatbikat gerçekleştirecek.

50 bin asker, 10 bin kara aracı, 150 uçak ve 65 deniz aracının katılacağı kapsamlı tatbikatın bölgede gerilimi daha da artırması bekleniyor. 

Rusya, sınırında gerçekleştirilen büyük tatbikatı tehdit olarak görüyor.