Rusya: ABD'nin füze savunma sistemini delecek güçteyiz

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Füze Savunma Birliği Komutanı Andrey Çeburin, Rusya Stratejik Nükleer Kuvvetleri'nin ABD'nin dünyanın farklı noktalarına konuşlandırdığı füze savunma sistemlerini delecek güce sahip olduğunu belirtti.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Füze Savunma Birliği Komutanı Andrey Çeburin, Eho Moskvı Radyosu'na verdiği demeçte, "Rusya'nın füze savunma sistemleri, ülke sınırları dışında bulunmuyor. Ülkemizi savunabilmemiz için sistemlerimizin Rusya topraklarında konuşlandırılması da yeterli. Eğer rakiplerimiz, üçüncü ülkelerin topraklarına füze savunma sistemi yerleştirerek, kendilerini koruduklarını düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Rusya, bu sistemleri delecek teknolojiye sahip" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Çeburin, Moskova'yı ve Merkezi Endüstri Bölgesi'ni koruyan füze savunma sistemlerinin, "düşmana" ait balistik füzeleri saniyeler içinde tespit ettiğini de kaydetti: "Sistemimiz, saniyeler içinde düşmana ait füzeleri tespit ediyor, füzelerin türünü belirliyor ve bunların hangi füzeyle imha edileceğine karar veriyor."