Rus yetkili: Suriye'ye daha çok hava savunma sistemi sağlayabiliriz

Rus yetkili yaptığı açıklamada Moskova'nın Şam'a daha fazla hava savunma sistemi sağlayabileceğini belirtti.

Dış Haberler

Rus yetkili yaptığı açıklamada Moskova'nın Şam'a, gelecekte yaşanabilecek herhangi bir saldırıdan korunmak için gerekecek hava savunma sistemlerini sağlayabileceklerini kaydetti.

Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov "Gerekli miktarda hava savunma sistemi öncelikler düzleminde sağlanabilir. Bizim savunma sanayimize büyük bir yük oluşturmayacaktır. Suriye ile anlaşmaya varılması koşuluyla bu tür teslimatların özel bir yanı yok, Suriye teröristlerle savaş halinde ve Rusya Suriye'ye terörle mücadelede yardım ediyor." açıklamasında bulundu.

Ozerov karadan havaya füze sistemlerinin Suriye'ye teslim edilmesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olmadığını, bu füzelerin saldırı değil savunma amaçlı olduğunu belirterek savundu. Ozerov'un sözleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Rusya ile hava savunma sistemlerini geliştirmek üzere yapılabilecek çalışmalara dair açıklamasının bir gün sonrasında geldi. Ozerov "Şam her zaman askeri donanımın en gelişkin hali ile ilgilenmiştir, ancak bu durum askeri sistemlerin erişilebilirliği, satıcı olarak Rusya'nın politikaları ve fiyatlara bağlı" dedi.