Rus hava savunma şirketinden açıklama: S-400'leri yurtdışına sevk etmeye hazırız

Rus hava savunma şirketi Almaz-Antey'in S-400 füze savunma sistemlerini hem Rusya ordusuna hem de yabancı ülkelere sevk etmeye hazır olduğu açıklandı.

Dış Haberler

Moskova'nın Jukovski kentinde düzenlenen MAKS-2017 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rus hava savunma şirketi Almaz-Antey'in Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Dzirkaln, "Almaz-Antey'in üretim kapasitesi, S-400 füze savunma sistemlerini hem Rusya ordusuna hem de yabancı ülkelere sevk etmeyi mümkün kılıyor" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Almaz-Antey'in Nijniy Novgorod ve Kirov'da iki büyük fabrikayı hizmete soktuğunu, ayrıca bu yıl St. Petersburg'da üç fabrika ve üç enstitünün yer aldığı şirketin Kuzeybatı Bölge Merkezi'nin inşasını tamamlayacaklarını anımsatan Dzirkaln, şu ifadeleri kullandı: "Bu kapasiteler sayesinde hem Rus ordusunun siparişlerini hem de uluslararası sözleşmelerdeki siparişleri yerine getireceğimizden eminiz."

Rusya ve Türkiye'den yapılan açıklamalara göre iki ülke, uzun süredir yürüttükleri S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelerde sona yaklaştı.