Ruhani'den Suudilere: ABD ve İsrail'e güvenmeyin

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suudi Arabistan'ın ABD ve İsrail'i dostu, İran'ı ise düşmanı olarak görmesinin büyük bir stratejik hata olduğunu söyledi.

Dış Haberler

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kabine toplantısında konuştu.

Press TV'de yer alan habere göre Ruhani, bölge ülkelerinin kardeşlik, dostluk ve birbirine yardımdan başka seçeneği olmadığını söyledi.

Ruhani, Suudi Arabistan'a seslenerek, "ABD ve İsrail'i dost, İran'ı ise düşman olarak görüyorsanız büyük bir stratejik hata ve hesap hatası yapıyorsunuz" dedi.

İran'ın bölgede istikrar istediğini, sınırların değişmesine karşı olduklarını ve bölge halklarının bombalanmasına son verilmesi gerektiğini söyleyen Ruhani, Tahran'a yönelik "bölge ülkelerinin iç işlerine karışma" suçlamasının, İran'ın Irak ve Suriye hükümetlerinin isteği doğrultusunda bu ülkelerde "terörle mücadele"ye katıldığından bu yana dile getirildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a atılan füzenin Suudi Arabistan'ın saldırganlığına tepki olduğunu söyledi ve Riyad'a atılan füzelerin Yemenlilerin "kendi füzeleri" olduğunu belirtti.