Ruhani: IŞİD'in yenilgisi İran'ın gücünü gösteriyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 1979 İran Karşıdevrimi’nin 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla Tahran’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkesinin askeri gücünü geliştirmeye devam edeceğini söyledi. Ruhani, Irak ve Suriye'de IŞİD'in yenilgisinin İran'ın gücünü gösterdiğini söyledi.

soL - Dış Haberler

İran’da karşıdevrimin 40. yıldönümü nedeniyle Tahran’daki Azadi Meydanı’nda toplananlara hitap eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin askeri gücünü geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

İran’ın bölgedeki diğer ülkelerin "yardımına koşabilecek tek ülke" olduğunu savunan Ruhani, “Irak ve Suriye’de IŞİD’in yenilmesi İran’ın gücünü ve terörle mücadelede dürüstlüğünü göstermektedir” diye konuştu.

Ülkesinin askeri gücünü ve savunma yeteneğini geliştirmeye devam edeceğini vurgulayan Ruhani, İran’ın savunması için gerekli olan askeri ekipmanın yüzde 85’inin yerli olarak üretildiğini söyledi.

'FÜZE GELİŞTİRMEK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMADIK, ALMAYACAĞIZ'

Ruhani, “Hava savunma sistemleri, karadan denize, denizden denize, havadan havaya ve karadan karaya çeşitli füzeler geliştirme konusunda kimseden izin almadık, almayacağız. Yolumuza ve askeri olarak güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.

İran’ın askeri gücünün özellikle son beş yılda dünyayı “hayrete düşürdüğü”nü söyleyen Ruhani, “Bu, düşmanın asla hedefine ulaşamayacağı anlamına geliyor. Dünya İran İslam Cumhuriyeti’nin devrimin ilk yıllarındakinden çok daha güçlü olduğunu bilmeli” ifadelerini kullandı.

ABD’nin yaptırımları altındaki ülkesinin psikolojik bir savaşa karşı mücadele ettiğini kaydeden Ruhani, “İran ABD’nin bu savaşı kazanmasına izin vermeyecek. ABD geçmiş birkaç yılda defalarca İran’ın yıkılacağını duyurdu ancak başarılı olamadı. Aksine İran daha da güçlendi. Direnci ve birliği sayesinde İran sorunları ve engelleri aşacaktır” dedi.