Ruhani: Hükümet kredi veriyor halk kendi evini yapsın

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şiddetli deprem sonucu ciddi maddi ve can kaybı yaşayan Kirmanşah vilayetine geldi. Ruhani, hükümetin depremzedelere karşılıksız kredi vereceğini söyleyerek, depremzedelerin kendi evlerini yapmaları gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7.2 şiddetindeki depremin vurduğu Kirmanşah bölgesine geldi.

Ruhani yaptığı açıklamada, ordu ve gönüllülere depremzedelere yardım çabalarından dolayı teşekkür ederek, depremzedelerin kendi evlerini yapmaları gerektiğini, hükümetin onlara karşılıksız kredi vereceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ''Tüm İran halkı tarafından Kirmanşahlılara başsağlığı dilemek istiyorum. Tüm İran, Kirmanşah'ın yanında yer alarak bu bölgeyi düşünmeyen hiçbir vatandaşımız yok. Yetkililer, hükümet, ordu, Devrim Muhafızları, gönüllü halk güçleri, Konut Vakfı, İçişleri Bakanlığı ile Enerji ve Ulaştırma Bakanlıklarına sorunları giderme yönündeki çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, insanların iskan ve konaklamasından esas sorumlu olan kurumun "Konut Vakfı" olduğunu belirterek, tüm devlet yetkilileri, askeri yetkililer ve hayırseverlerin Konut Vakfı'na yardım etmeleri gerektiğini ifade etti.