Rıza Sarraf’ın ortağının yargılamasına başlandı

İran’da yolsuzluk suçlamasıyla cezaevinde olan Babek Zencani’nin yargılanmasına bugün başlandı. Rıza Sarraf’ın ortağı olarak bilinen Zencani’nin parasının Türkiye’de, Sarraf’ın kontrolünde olduğu iddia edilmişti.

İran’da Türkiye’yi de yakından ilgilendiren Babek Zencani davası bugün görülmeye başlandı. Milyarlarca dolarlık yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla 22 aydır tutuklu bulunan Zencani, bugün hakim karşısına çıktı.

Davanın ilk duruşmasında Zencani hakkındaki 237 sayfalık iddianame okunmaya başlandı. İddianamenin okunmasına yarınki duruşmada devam edilecek.

İDAMLA YARGILANIYOR

İddianamede kara para aklama, dolandırıcılık, sahtekarlık gibi suçlamalar yöneltilen Zencani’nin “yeryüzünde fesat çıkardığı” ifade edildi. İran yasaları “yeryüzünde fesat çıkarma” suçuna idam cezası verilmesini öngörüyor.

PARALARIN SARRAF’TA OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

17-25 Aralık soruşturması sürecinde Rıza Sarraf’la iş ortaklığı bulunduğu öne sürülen Zencani’nin, İran devletine ait 2,8 milyar dolar petrol gelirini Sarraf’a aktardığı iddia edilmişti. İran Meclisi Yolsuzluk Komisyonu üyesi Emir Abbas Sultani, “Zarrab ve Zencani birbirinden ayrı düşünülemez. Birlikte iş yaptılar ve benim elimdeki verilere göre Zencani’nin İran’ın peşinde olduğu o kayıp malvarlığının bir kısmı Zarrab’ın elinde” diye konuşmuştu.