RFKP heyetine, Strasbourg'da Ukrayna milletvekilleri saldırdı

Rusya Federasyonu Komünist Partisi temsilcileri, Strasbourg'daki Avrupa Konseyi önünde saldırıya uğradı. Saldırganlar ise, Ukrayna parlamentosunun milletvekilleriydi.

Dış Haberler

2 gün önce, Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP) heyeti, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (PACE) yakınlarında saldırıya uğradı.

Saldırıya uğrayan heyette, RFKP Merkezi Komitesi Sekreteri Gennadı Züganov, RFKP Merkez Komitesi Sekreter Yardımcısı Ivan Melnikov ve Duma üyesi Aleksander Tarnaev yer alıyordu.

Saldırganlar ise, Ukrayna parlamentosu Rada'daki Radikal Parti milletvekilleri Dimitro Linko ve Artıyom Vitko idi.

Facebook hesabından olayı anlatan Linko, Züganov'un yüzüne arkadaşıyla birlikte kan fırlattıklarını ve düşmanlığı için "tokatladığını" yazdı.

Ancak Melnikov'a göre, Rusça konuşan iki kişi yanlarına gelerek kendilerini itip kakmaya çalıştı. "Ciddi bir şey olmadı" diyen Melnikov, saldırganların üzerine yürüyünce kaçtıklarını ileri sürdü.

RFKP Merkez Komitesi Prezidyumu tarafından yapılan açıklamada, PACE'den olayı kınaması istenirken, bu tip faaliyetlere müsamaha göstermenin, Avrupa'daki aşırı milliyetçi ve neo-faşist hareketlere cesaret vereceğine dikkat çekildi.

"Aydınlanmacı Avrupa'nın, Kiev'de kimin iktidarda olduğunu anlaması için daha ne gerekiyor?" diye soran RFKP, "Nerede şu övünülen Avrupa değerleri? Çifte standartlardan vazgeçmenin zamanıdır" dedi.

Açıklamada, RFKP'nin sorunların çözümü için barışçıl ve demokratik çözümden taraf olduğunu vurgu yapıldı.

Parlamentodaki RFKP milletvekilleri Sergey Obukhov and Valeri Raşkin ise, hem Rusya delegasyonunun geri çağırılmasını hem de Rusya'nın PACE'den tamamen çıkmasını savunan bir öneriyi meclise sundu.

Liberal Demokratik Parti milletvekili Dimitriy Nosov ise, bundan sonra PACE'ye gönderilecek delegasyonda, fiziksel olarak kuvvetli eski boksör Nikolay Valuev ve eski güreşçi Aleksander Karelin'in yer almasını önerdi.