Reuters: AKP, Esad karşıtındaki tutumunu yumuşatabilir

Reuters'e konuşan AKP'li bir yetkili, kuzeydeki YPG koridoru kaygısı nedeniyle Beşar Esad hakkıdaki tutumlarını değiştirebileceklerini kaydetti.

Dış Haberler

AKP'nin dış politika başlıklarında bir revizyona gideceği söylentisi yayılıyor.

Reuters'te yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Beşar Esad'ın en sert eleştirmeni olduğu, ancak değişen koşullar nedeniyle söylemini yumuşatabileceği yazdı.

Türkiye'nin en kötü kabusunun gerçek olduğunu söyleyen Reuters, Rusya'nın desteğiyle Esad'ın iktidarda kaldığını, Kürtlerin de ABD'nin desteğiyle IŞİD'e karşı savaşlarında Türkiye sınırındaki pozisyonlarını kuvvetlendirdiğini belirtti.

Haberde, Türk dış politikasının 4 başlıkta yeni adımlar atacağı kaydedildi: İsrail, Rusya, Avrupa Birliği ve Suriye.

Reuters'e konuşan üst düzey bir AKP'li yetkili, "Günün sonunda, Esad hâlâ bir katil. Kendi halkına işkence ediyor. Bu konudaki duruşumuzu değiştirmeyeceğiz. Fakat o, Kürt özerkliğini desteklemiyor. Birbirimizden hoşlanmıyor olabiliriz, fakat bu konuda aynı siyaseti izliyoruz" dedi.

İsrail'le görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir kaynak da, iki tarafın da anlaşma için siyasi iradeye sahip olduğunu belirterek, "Size bir zaman çizelgesi sunamam, ancak çok yakınız" diyerek anlaşmanın yakında imzalanacağını belirtti.