Rasim Ozan Kütahyalı: O sözle kastım, Ahmet Çakar'ın beni kusturmaya çalışması olayıydı

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara ilişkin belden aşağı sözlerine karşı Boşnak ve Balkan dernekleri harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı eski milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu da sosyal medya hesabından Kütahyalı’ya sert çıktı ve savcıları göreve çağırdı.

Beyaz TV'de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında, dün gece Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı kendisine yapılan şakayı çirkin sözlerle niteledi. Kütahyalı'nın belden aşağı sözlerine tepki yağdı.

Balkan ve Boşnak dernekleri konuyla ilgili açıklama yaptı. 13 derneğin "Ortak kamuoyu duyurusudur!" diyerek yaptığı açıklamada, "Kütahyalı'nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir" ifadeleri kullanıldı.

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıklayan dernekler, Beyaz TV ile Beyaz Futbol programını yapan ekibi kınadılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı eski milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu da sosyal medya hesabından, Rasim Ozan Kütahyalı'ya çok sert çıktı ve savcıları göreve çağırdı.

​MHP'DEN GÖKÇEK'E TELEFON

Rasim Ozan Kütahyalı'nın canlı yayında Boşnaklarla ilgili kullandığı ifadelere MHP'den ilk tepki Balkan Türkü Saffet Sancaklı'dan geldi.

MHP milletvekili Saffet Sancaklı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın tepki çeken sözlerinin ardından Beyaz TV'nin sahibi Osman Gökçek'i arayarak Kütahyalı'nın ekrandan alınmasını istediği iddia edildi.

Sancaklı "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

KÜTAHYALI'DAN AÇIKLAMA

Rasim Ozan Kütahyalı da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.