RAI News: Türkiye IŞİD'i destekliyor

İtalyan kanalı RAI News, Türkiye'nin IŞİD'i desteklediğini ilan etti.

Dış Haberler

İtalyan kanalı RAI News'den Gian Micalessin tarafından yapılan haberde Türkiye'nin IŞİD'i desteklediği söyleniyor. Haberde IŞİD'e katılan Türkiye vatandaşlarının kimlikleri de gösterilirken, Suriye'nin Kamışlı kentindeki bir Kürt milis komutanı, muhabire bir Türk askerinin künyesini göstererek "Türkiye sınırından 80 kilometre mesafede Suriye’ye ait bir alandaki IŞİD üssünde bir Türk vatandaşının ne işi var?” diye soruyor.     

 

Haberde Türkiye’nin önce El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'ni, şimdi ise IŞİD’i desteklediğine vurgu yapılarak, “Bu pasaportları teröristlerin üssünde ele geçirdik. Bu kişi Bahreyn’den geliyor. İstanbul havalimanından çıkış yapıyor. havalimanının mührü var. Bu bir Tunus vatandaşının pasaportu. Bu pasaportta da İstanbul havalimanının mührü mevcut. Bu pasaport bir Libyalı’nın, bunda da İstanbul havalimanının çıkış mührü kayıtlı. Bu kişiler Türkiye’ye yasal yolla giriş yapıyor, ardından yasa dışı yolla Suriye’ye gidiyorlar” diye anlatılıyor.

IŞİD militanı Türklerin kimlik kartlarının İtalyan gazeteciye gösterildiği videoda El Nusra destekçilerinden ele geçirilen bir kayıt defterinde çok sayıda yabancı uyruklunun varlığına vurgu yapılırken Türk ve Suudi Arabistan vatandaşı çok sayıda militan olduğuna işaret ediliyor.   

Gian Micalessin’in özel haberinde görüşülen Kürt komutan, “Ankara, Beşar Esad’ı devirmeyi umut ediyordu ama bu gerçekleşmedi, bunun bütün Türkiye üzerinde çok ağır sonuçları olacak.” yorumunda bulunuyor.