Putin'den Trump'a 'istihbarat' teşekkürü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, CIA'nın "Rusya'da terör eylemi" istihbaratından dolayı ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etti.

Beyaz Saray’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkan Donald Trump’ı telefonla arayarak, ABD istihbarat servislerinin Rusya’yı Saint Petersburg kentinde hazırlanan büyük terör eylemi konusunda uyardığı için teşekkür etti. ABD’den sağlanan bilgilere dayanarak Rusya yönetimi, birçok kişinin hayatına mal olabilecek saldırının hemen öncesinde teröristleri yakalamayı başardı. Böylelikle hiçbir Rusya vatandaşı ölmedi, saldırı hazırlayan teröristlerse yakalandı ve şu anda gözaltında bulunuyor. Rus liderin aramasından memnuniyet duyan Başkan Trump, Başkan Putin’e ABD’nin tüm istihbarat camiasının birçok hayatı kurtarmaktan mutluluk duyduğunu belirtti” ifadelerine yer verildi.

'TRUMP, İSTİHBARAT KANALLARI ÜZERİNDEN İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI'

Sputnik'in haberine göre, açıklamada ayrıca, “Başkan Trump, her nerede olurlarsa olsun, teröristleri yenilgiye uğratmak için istihbarat kanalları üzerinden işbirliğinin öneminin altını çizdi. İki lider de, bunun iki ülke birlikte çalıştıklarında gerçekleşebilecek olumlu şeylerin bir örneği olduğu konusunda mutabık kaldı” dendi.

Beyaz Saray, "Başkan Putin, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo’ya ve tüm CIA camiasına teşekkür etti ve kendilerini kutladı. Başkan Trump daha sonra CIA Direktörü Pompeo’ya, hem kendisini, hem de yetenekli çalışanlarını ve tüm istihbarat camiasını, yaptıkları başarılı çalışma dolayısıyla kutlamak için telefon etti” ifadelerini kulland.