Putin: Türkiye İdlib konusunda elinden geleni yapıyor ama...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Fırat'ın doğusundaki ABD kontrolündeki bölgede ne olduğunu kimse bilmiyor, IŞİD hala orada' dedi. Putin, Türkiye'nin İdlib konusunda elinden geleni yaptığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın "uzun dönemli kalkınma planları" ile ilgili etkinlikte konuştu.

Suriye'ye dair açıklamalarda bulunan Putin, "Fırat'ın doğusundaki ABD kontrolündeki bölgede ne olduğunu kimse bilmiyor, IŞİD hala orada" diye konuştu. Rus lider daha önce de ABD'nin IŞİD'le mücadele etmediğini ifade etmişti.

'TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPIYOR'

İdlib konusunda Türkiye'ye teşekkür eden Putin, cihatçıların hala silahsızlandırmış bölgeden tamamen çekilmediğini, ancak "sürecin devam ettiğini" söyledi.

"Türkiye İdlib konusunda elinden geleni yapıyor" diyen Putin, buna karşın cihatçıların bölgeden tamamen ayrılmasının zor olduğunu ifade etti.

'IŞİD 700 KİŞİYİ REHİN ALDI'

Putin, IŞİD'in 700 kişiyi rehin aldığını öne sürerek şunları söyledi:

"Bazı yerleşimlerde IŞİD militanları var ve son dönemde nüfuzlarını artırmaya başladılar. Ayrıca militanlar, 130 aileyi, yani yaklaşık 700 kişiyi rehin aldı. Bunların arasında ABD ve Avrupa Birliği vatandaşları da var."

'HER GÜN 10 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER'

IŞİD'in her gün 10 kişiyi öldürme tehdidinde bulunduğunu söyleyen Putin şöyle konuştu:

"IŞİD kimi taleplerde bulunarak tehditte etti. Önceki gün 10 kişiyi vurdular, infaz ettiler. Tehditlerini uygulamaya koymaya başladılar. Bence bu bir facia, felaket."

RUSYA İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Rusya'nın ABD ile işbirliğine hazır olduğunu aktaran Putin, Batı ülkeleriyle yakınlaşmaktan yana olduklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendileriyle ilişkileri "istikrarlı hale getirmek ve normalleştirmek istediğini" savunan Putin, buna karşın ABD ile görüş ayrılıkları olan konular olduğunu bildirdi.