Putin: Sonuç için sizlere çok teşekkür ederim

Rusya’ya yeniden devlet başkanı seçilen Putin 'Sonuç için sizlere çok teşekkür ederim. Evet, evet! Ben sizin takımınızın bir üyesiyim' dedi.

Vladimir Putin, Rusya'da bugün yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yeniden devlet başkanı seçildi. 

Sputnik'in haberine göre, Kremlin Sarayı’nın yanında yer alan Manej Meydanı’nda Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının dördüncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen konserde konuşan Putin, "Herkese desteği için teşekkür ederim. Rusya’yı başarı bekliyor. Yüce ülkemizin geleceğini düşüneceğiz. Sizinle birlikte Rusya adına önemli işler yapacağız. Sonuç için sizlere çok teşekkür ederim. Evet, evet! Ben sizin takımınızın bir üyesiyim. Hepimiz çok büyük bir takımız" ifadelerini kullandı. 

Manej Meydanı’ndaki zafer konuşması ardından Putin, seçim kampanyasının yürütüldüğü merkezde basının sorularını yanıtladı. Rus liderin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Yeni devlet başkanlığı dönemimde işler eskisi gibi devam etmeyecek. Yeni bir atılım yapmamız gerekiyor.
  • Seçmenlere minnettarım.
  • (Yeni dönemde Rusya’nın yeni bir Putin mi, yoksa eski Putin’i mi göreceği sorusu karşısında) Her şey akıyor, her şey değiyor.

Öte yandan, resmi verilere göre sandıkların yüzde 50’sinin sayılmasının ardından Putin’in oy oranı yüzde 75,02 olarak açıklandı.