Putin: Muhalefet ayrı, 5. Kol ayrı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Putin, muhalefetle "5. Kol" faaliyeti arasında fark olduğuna dikkat çekti.

Dış Haberler

Rusya'da "geleneksel" hale gelen devlet başkanıyla yıllık soru-cevap konferansı bugün Moskova'da düzenleniyor.

Dünyanın dört bir tarafından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "renkli devrimler" konusundaki görüşleri dikkat çekti.

Rus devletinin istikrarının temelinde Rus halkının desteğinin yattığına dikkat çeken Putin, "İstikrar başka bir şeyden kaynaklanamaz. Halk, tüm kalbiyle ve ruhuyla, bizim Rus yurttaşlarının çoğunluğunun çıkarı doğrultusunda hareket ettiğimizi hissediyor" dedi.

'RUSYA'NIN ELİTLERİ İŞÇİLERDİR'
Ukrayna'da yaşananların bir darbe olduğunu yineleyen Putin, başka ülkelerin gözetiminde, Kiev ile muhalefet arasında bir anlaşma imzalandığını, ancak Batılı ülkelerin Maidan'da faaliyet yürütmeye devam ederken, bir yandan da Ukrayna'ya sözler verdiğini belirtti.

Putin, Şubat ayındaki anlaşmanın ardından bir ulusal birlik hükümetinin kurulması halinde, Ukrayna'nın iç savaşa sürüklenmemiş olacağını savundu.

Bunun haricinde Putin, "Rusya'nın elitleri işçiler ve köylülerdir. Rusya'daki bütün insanlar kanun önünde eşittir. Rus yurttaşlarının ana koruyucusu ancak Rus devleti olabilir" dedi.

'MUHALEFET BAŞKA, 5. KOL BAŞKA'
Muhalefetle olan ilişkilerine yönelik bir soruya cevap veren Putin, bütün faaliyetinin toplumu birleştirmek için olduğunu savundu.

Bu yıl ünlü Rus şairi Mihail Lermontov'un doğumunun 200. yılı olduğunu hatırlatan Putin, "Lermontov hükümete muhalifti, ancak ben onun bir yurtsever olduğunu biliyorum" dedi.

Putin, muhelefetle "5. kol" faaliyetleri arasında fark olduğunu söyleyerek, 5. kolun başka devletlerin basit bir aleti olduğuna dikkat çekti.