Putin, Le Pen'le görüştü: 'İstediğim her Fransız politikacıyla görüşebilirim'

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'le Kremlin'de görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin, Fransa'da yapılacak seçimlere müdahale etmek gibi bir planı olmadığını söyledi.

Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa'nın aşırı sağ siyasetini temsil eden Ulusal Cephe (FN) lideri Le Pen, Moskova'da bir araya geldi. Putin, Fransa'daki seçimlere müdahale etmek gibi bir düşünceleri olmadığını belirtirken, istediği her Fransız politikacı ile görüşebileceğinin altını çizdi.

'İKTİDAR VE MUHALEFETLE EŞİT İLİŞKİLER KURUYORUZ'

Sputnik'in aktardığına göre, Putin, "Fransa'yla olan ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Fransız iktidar ve muhalefet temsilcileriyle eşit ilişkiler kurmaya çalışıyoruz" dedi ve şöyle devam etti: "Fransa'daki seçim kampanyasına hiçbir biçimde müdahale etmek istemiyoruz. Ancak Fransız siyasi parti temsilcileriyle görüşme hakkını saklı tutuyoruz. Tıpkı Avrupa ve ABD'deki ortaklarımızın yaptığı gibi." 

Le Pen, görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "Karşımızda böylesine ciddi bir terör tehdidinin olduğu bu dönemde, bu görüşmemiz özellikle önemli" ifadelerini kullandı.