Putin: IŞİD petrolü gece gündüz Türkiye'ye taşınıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor" dedi.

Putin, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarını sürdürüyür. Putin bu kez "Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor" dedi. 

Putin bugün Rusya'yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.

Görüşmede teröre karşı mücadele konusuna öncelik verildiğini belirten Putin, her iki ülkenin Paris ve Rus uçağı saldırılarından sorumlu kişileri bulup cezalandırma niyetinde olduğunu söyledi. 

Putin'in açıklamaları şu şekilde:

"Teröristlerin Suriye topraklarında elde ettiği petrolün sevkiyatından bahsediyoruz. Özellikle bu bölge, herhangi bir başka bölge değil. Havadan bu araçların nere gittiğini görüyoruz. Araçlar gece gündüz Türkiye'ye gidiyor. Petrol taşıyan araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Biz havadan görüyoruz. Oraya (Türkiye'ye) devamlı dolu tankerler gidip, boş dönüyorlar. Türkiye hükümeti bu petrolü yakıp yok ediyorsa, neden biz yanan petrolün dumanını görmüyoruz? Eğer üst düzey yöneticiler bundan habersiz iseler araştırsınlar. Bazı kaçakçılıklar olabilir ama bu sorunu çözsünler. Türkiye yönetimi petrol kaçakçılığından habersiz olabilir. Pek inandırıcı olmasa da teorik olarak bu mümkün.