Putin, 14 Mayıs'ta Çin lideriyle görüşecek

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 14 Mayıs'ta Pekin'de görüşeceğini açıkladı.

Dış Haberler

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 14 Mayıs'ta Pekin'de bir araya gelerek ikili ilişkilerin geliştirilmesini görüşecek.

Liderlerin gündeminde ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunların da yer alacağı kaydedildi. 

'PUTİN İKİLİ TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRECEK'

Sputnik'in haberine göre açıklamayı yapan Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin ile Şi'nin Kuşak ve Yol Forumu'nun açılış töreninin hemen ardından görüşeceklerini ve hükümet üyelerinin de katılacağı bir kahvaltı yapılacağını ifade etti. Uşakov, Putin'in foruma katılan ülkelerin liderleriyle, forumun ikinci gününde çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirebileceğini de belirtti.

Rus heyetinde yer alacak isimleri de açıklayan Uşakov, isimleri şöyle sıraladı: Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, Maliye Bakanı Anton Siluanov, Ulaşım Bakanı Maksim Sokolov ve Eğitim Bakanı Olga Vasilyeva.

Ayrıca Rus patronların da görüşmenin ilk kısmına dahil olacağı duyuruldu.

Uşakov, Putin'in Şi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'le forumun açılış töreninde bir konuşma yaparak, "Rusya'nın Avrasya'da ekonomik işbirliğinin gelişimine yönelik görüşlerini aktaracağını" kaydetti.